Materiali

Nudimo številne materiale, ki so primerni za oblikovanje kakovostnega pohištva.
Izberite svoj material še danes.

MASIVA, FURNIR

MASIVA-LES je naraven material . Pohištvo iz naravnega lesa daje človeku občutek topline, sprejetosti in zdravja. Leseni masivni izdelki, za razliko od drugih, z leti pridobivajo na žlahtnosti in vrednosti.

Uporabljamo tudi FURNIR; je tanek nekaj mm debel kos lesa,ki se ga lepi na osnovo z lepilom, ter zaščiti s prozornim ali barvnim lakom. Ima vse odlike masivnega lesa, le da se ga lepi na osnovo surove iverke, mdf plošče-mediapana, vezane plošče, panel plošče...

IVERNE PLOŠČE

Iverne plošče so sestavljene iz različnih velikih kosov lesa, ki so sprešani z majhno količino formaldehidne smole.

Iveral plošče (surova iverna plošča oplemenitena z melaminsko folijo različnih dekorjih, v ponudbi je zelo širok asortiman enobarvnih dekorjev, lesnih dekorjev ter fantazijskih dekorjev v ustreznih površinskih strukturah).Uporabljamo iveral proizvajalca Kaindl- J.u.A FRISCHEIS, STARMAN; Egger- LESOPRODUKT. .

MEIDAPAN

Mediapan poznamo tudi kot kratico MDF. Mediapan je gosta vlaknena plošča izdelana iz lesenih vlaken z dodatkom smole. Je visoko kvalitetna plošča, homogena in stabilna.

Uporabljamo jo za izdelavo kopalniške in kuhinjske opreme, kjer se poleg kvalitetne površine zahteva po gladkem robu in gladki sredici v primeru rezkanja robov in v globino plošče.

ULTRAPAS-LAMINAT

Dekorativni laminati oz. ultrapasi je umeten več plasten material, ki se uporablja za oblaganje osnovnih lesnih kompozitov. Podlago ultrapasa predstavlja nekaj celuloznih slojev, ki jih impregnirajo s fenolno smolo. Nanjo gre plast visokokvalitetnega in vpojnega dekorativnega papirja, ki se ga zalije s fenolno smolo.Odlikuje jih izredno trda in neporozna površina, odporna na termične, mehanske in kemične vplive.

POHIŠTVENO OKOVJE

Pohištveno okovje je tisti nepogrešljiv del v pohištvu, ki mu daje funkcijo in uporabno vrednost. V naše izdelke vgrajujemo spone, vodila, dvižne mehanizme, sisteme drsnih vrat, drobno okovje,.Uporabljamo okovje BLUM, int. stran www.blum.com pa tudi okovje GRASS. Dekorativno okovje kot so ročaji in obešala poleg svoje funkcionalosti poudarijo še estetiko samega pohištva, naši dobavitelji so Blažič, Starman,Lesoprodukt.,Starles, LCC, Rujzdesing, Novi les.

KERROCK

Kerok je kompozitni material, katerega osnovnih sestavini sta aluminijev hidroksid in polimerno vezivo na bazi akrila. Material je gladek neporozen in homogen tako v enobarvnem kot tudi v granit in teraco efektu. Lepimo ga z lepili
v barvi kerrocka. Obdelujemo ga kot les ali mehke kovine, lahko pa ga toplotno preoblikujemo. Pri nas kerrock večinoma uporabljamo za izdelavo kuhinjskih pultov, in kopalniških pultov.